Az okmányirodai ügyintézés szépségei

okmányirodai ügyintézés - Benefit Autokontroll

Okmányirodai ügyintézés

Minden, ami hivatalos ügy, az már gyomorideget okoz. Szerintem ezzel vagyunk így néhányan. Amikor meghallom azt a szót, hogy okmányirodai ügyintézés, már összeszorul a gyomrom!

Megjelenik a lelki szemeim előtt az a sok ember, aki ott várakozik sorszámmal a kezében. Télen azért jó, mert jó sokan köhögnek, prüszkölnek, nyáron meg azért, mert a legtöbb ember izzadtság szagú. Tehát ez semmikor sem jó! Főleg akkor nagyon nem jó, ha az ügyintézés több alkalmassá válik, mert nem vittél magaddal minden papírt. Ennél szebb nincs is! Tapasztalatból beszélek! Vettem egy autót, amit át kellett íratnom. Tudni kell, hogy kicsit szertelen vagyok, talán ez is az egyik oka annak, hogy nem szeretek hivatalos dolgokat intézni. Keresgéltem én, hogy mit kell magammal vinni, de ennek ellenére természetesen így is kimaradt valami. Nekem természetesen sikerült is kifelejtenem ezek közül kettőt is.

Az okmányirodai ügyintézés – szeretem ezt a kifejezést – ott indult, hogy néztem időpontot. Közölték, hogy ehhez nem kell, bemegyek, sorszámot húzok, aztán várok! Na, ettől féltem. Reggel korán, hogy lehetőleg én legyek az első, pont nyitásra érkeztem meg az okmányirodához. Volt meglepetés? Naná, hogy volt! megszámoltam, pont én voltan a tizenhatodik a sorban. Mikor álltak ezek ide? Tegnap este? Nem, ők voltak a tapasztaltak.

Nos, nem gond, kibírom! Az alábbi dolgokkal kellett volna rendelkeznem az átíráshoz:

  • adásvételi szerződés, két tanúval aláíratva, pontos dátummal ellátva eredeti példányban
  • járműkísérő lap (eredetvizsga)
  • forgalmi engedély
  • törzskönyv (új típusú forgalmi engedélynél)
  • érvényes kötelező felelősségbiztosítás kötvénye a vevő nevére megkötve
  • személyi igazolvány, lakcímigazolvány
  • adókártya

Majd kétórás sorban ülés után az okmányirodai ügyintézés számomra ügyintézés nélkül véget is ért igen hamar. Kiderült ugyanis, hogy két dokumentum nincs nálam. A biztosítási kötvény és az adókártya. Kedves volt az ügyintéző, de ettől még van egy ugrásom, és kezdhetem elölről az egészet. Sorban állni, sorszámot húzni, várni, amíg szólítanak.

Tanulság: Ajánlatos a zökkenőmentes okmányirodai ügyintézés érdekében ezt a listát szem előtt tartani!