A műszaki vizsga

műszaki vizsga - Benefit Autokontroll

Műszaki vizsga

Vannak fontos dolgok az ember életében. Ma már tudom, hogy az egyik ilyen a műszaki vizsga. El kell mondjam, hogy erre csupán nemrég döbbentem rá! Az történt, hogy meglehetősen sok minden összejött az életemben – és be kell valljam, hogy az autómat vizsgáztatnom kellene -, az nem volt észben.

Erre csak akkor döbbentem rá, amikor egy rendőri ellenőrzés során közölték velem, hogy tulajdonképpen minden rendben van, csak a forgalmi engedélyemben van egy kis csúszás. Bizony, lejárt a műszaki vizsga úgy két hónapja.
Azt gondoltam, hogy most kemény bírságot fogok kifizetni, vagy itt helyben leveszik a rendszámot. Ugyanis előfordulhatott volna. De nem. Hála a kedves, megértő őrmesternek, ez csak egy figyelmeztetés volt.

Igazából nem is ez lett volna a legnagyobb gondom. Figyelmeztettek, hogy baleset okozása esetén a biztosító nem fogja rendezni a kárt abban az esetben, ha a műszaki vizsga érvénytelen. Na, itt éreztem át a dolog veszélyeit! Ez bizony elég nagy kockázat.

Természetesen azonnal utána néztem, hogy mi szükséges a műszaki vizsga elvégeztetésének. Tudtam, hogy az autóm tökéletes állapotban van, de úgy gondoltam, hogy azért egy alaposabb átvizsgálás nem fog ártani.

Megnéztem a különböző árakat, amik a hatósági vizsgára vonatkoznak, de igen nagy volt az eltérés. Utánajártam, hogy mi ennek az oka. Megtudtam, hogy azért más az árképzés, mert a műszaki átvizsgálás ellenértékét a hatósági ár nem tartalmazza, ez viszont szervizenként eltérő lehet.

Mindenkinek ajánlom, hogy olyan helyet válasszon, ahol alaposan átnézik az autót a vizsga előtt. Sokszor sajnos észre sem vesszük, hogy valami apró probléma lehet a fékrendszerben, esetleg a szélvédőn lehet olyan sérülés, ami gondot okozhat, vagy nem működik valamelyik lámpánk. Ezek csupán apróságok, azonban érdemes rájuk oda figyelni.

Az én autóm rendben volt, ezt én is így tudtam, de úgy gondoltam, hogy a hatósági áron túl fizetendő, megjegyzem, nem horror összeg megér annyit, hogy biztonságban érezzem magam.

Tanulság: Tessék figyelni a forgalmi engedélyt a bírság, vagy a kellemetlenségek elkerülése érdekében!