Gyorsszerviz! Ez kell nekem!

gyorsszerviz-ez-kell-nekem-blog

Gyorsszerviz

Eddig mindig bevittem az autómat a gyári szakszervizbe, mert kötelezett rá a finanszírozó cég. Választási lehetőségem nem volt, így a gyorsszerviz szóba sem kerülhetett. Azért írok gyorsszervizet, mert a márkaszerviz mindennek volt nevezhető, csak gyorsnak nem. Meg aztán amikor szóba került a gyorsszerviz, a márkaszervizben dolgozó munkafelvevő csak rosszakat mondott azokról a munkaállomásokról, ahol ilyen tevékenység található. Nem dolgoznak szakszerűen, átvernek, több kárt okoznak az autómban, mint kellene. Nos, miután nekem kis kár sem kell, így ezt el is vetetten.

Egyszer azonban beszélgettem az egyik barátommal, aki éppen egy ilyen műhelyből hozta el az autóját. Kérdeztem tőle, hogy nem tart-e azoktól, amiket nekem mondtak?Elmondta, hogy azóta jár ide, amióta a márkaszervizben átverték.

Nem állt ott természetesen az autó mellett, és hát nem az került bele, ami a számlán szerepel. Volt egy autószerelő ismerőse, és miután már neki sem kellett szakszervizbe járnia, felhívta, és rákérdezett, hogy mi az a gyorsszerviz.

Elmondta neki, hogy a gyorsszerviz az alábbi feladatok elvégzésére vehető igénybe:

  • Fékrendszer javítás
  • Motorolaj+szűrő cserék
  • Futómű javítás
  • Fékrendszer javítás
  • Diagnosztikai vizsgálat
  • Világító és fényjelző berendezések javítása
  • Folyadékszintek ellenőrzése
  • Gumiabroncs szerelés javítás
  • Átvizsgálás

Tulajdonképpen ezen kívül nekem sem csináltak többet a szakszervizben, így gondoltam, hogy miután vége a kötelező szakszerviznek, én is ide fogok menni. Nem az olcsóság miatt, de nem is ez volt a szempont. Saját munkámból kiindulva tudom, és ajánlom is mindenkinek, hogy vegye figyelembe az alábbiakat.

Az a gyorsszerviz, amelyik a piaci ár alatt dolgozik, vélhetően nem profi! Miért gondolom? Nos azért, mert a minőségi munkához elengedhetetlen a szakmai profizmuson túl a megfelelően minőségi eszközök, szerszámok beszerzése. Ezek nélkül nem lehet minőségi munkát végezni, mint ahogyan minőségi alapanyagok nélkül sem! Azt viszont mindnyájan tudjuk, hogy a minőségi szerszám, alapanyag nem olcsó, mondjuk ki, drága. Ezt meg kell venni, ez bizony beruházás. Egy beruházásnak pedig meg kell térülnie. Ha a szakmai profizmus megvan, és minőségiek az eszközök is, akkor érdemes megfizetni a magasabb árat is. Hosszú távon megéri!